Een dak is bedoeld om een droog en veilig onderkomen te bieden. Met de komst van installatietechniek als zonnepanelen krijgt het dak ook nog een andere functionaliteit. Alleen bij de bouw van daken is vaak niet rekening gehouden met de dakbelasting van zonnepanelen op plat dak en hellend dak. De panelen zorgen met hun gewicht voor extra ballast en om het zonnepanelen-frame op zijn plek te houden wordt er bij platte daken vaak extra ballast gebruikt. Bijvoorbeeld in de vorm van stenen. Sommige daken zijn niet opgewassen tegen dit extra gewicht. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor in de vorm van een ballastvrij montagesysteem. In de meeste gevallen zijn zonnepanelen alsnog mogelijk door het gebruik van dit materiaal.

 

Hoe werkt ballastvrij monteren?

Om duurzame installatietechniek als zonnepanelen toch veilig en stormzeker op het dak te leggen, maakt Jual gebruik van een mechanische bevestiging. Hierbij wordt het installatieframe aan de huidige dakconstructie bevestigd. Hierdoor is het systeem opgewassen tegen een zeer hoge trek, druk en zuigkracht. De systemen zijn zowel geschikt voor warme en koude daken en voor vrijwel iedere dakconstructie (hout, beton, staal). ‘Leuk zo’n mechanische bevestiging, maar is het dak nog wel waterdicht?’ horen we u denken.

Bevestigingsmateriaal voor stalen geisoleerd dak Bevestigingsmateriaal voor ongeisoleerd houten dak Bevestigingsmateriaal voor warm dak

 

Mechanische bevestiging en toch een waterdicht dak

De mechanische bevestiging gebeurt bijv. via kantelankers en stokschroeven, dit verschilt per dak. Om dit materiaal aan te brengen, worden er gaten geboord in het dak. Logischerwijze is het dak dan niet meer waterdicht. Maar door onze speciale dakconsoles (patent) op het bevestigingsmateriaal aan te brengen, kunnen we waterdichtheid garanderen. Zo’n dakconsole wordt in de fabriek voorzien van dezelfde dakbedekking als bij het project op het dak wordt gebruikt. Een dakdekker verlijmd, brandt of plak (na de bevestiging) de dakbedekking van de console vast aan de dakbedekking (zie video).

 

Voordelen van de Jual Solar montagesystemen:

  • Voor dakbedekkingen als epdm, bitumen en pvc
  • Voor ge├»soleerde en niet ge├»soleerde daken
  • Voor dakdonstructies van staal, beton of hout
  • Behoud van dakfuncties zoals waterafvoer

 

Advies door productspecialist

Wilt u weten of Jual een oplossing is voor uw project? We denken graag met u mee.

CONTACTGEGEVENS

4 / 8

Leave a Reply

Required fields are marked