In Nederland kan het weer flink guur zijn. U wilt dus dat de zonnepanelen-installatie altijd stevig en veilig op het dak ligt. Om de wind weerstand te bieden, wordt voor de bevestiging van zonnepanelen op platte daken vaak ballast gebruikt. De hoeveelheid kilo per vierkante meter verschilt per situatie: is het vlak bij de kust? op welke hoogte staan de pv-panelen? heeft de wind vrij spel? Het gewicht kan dus flink oplopen terwijl veel daken niet geschikt zijn voor extra ballast. Daarnaast brengt ballast ook andere onzekerheden met zich mee.

 

Bevestiging van zonnepanelen op platte daken

Montageframe schuift door windbelasting

Verondersteld wordt dat als je ballast plaatst een (zonnepanelen) frame niet schuift. Echter door de combinatie van windpieken en thermische werking is het glijden niet te voorkomen.

‘Dan plaats je toch veel meer ballast’ zou een reactie kunnen zijn. Extra veel ballast kan echter vervelende gevolgen hebben i.v.m. de maximale dakbelasting. Daarnaast drukt een frame met ballast op de dakbedekking. Dakbedekkingen als EPDM, PVC en bitumen zijn hier niet tegen opgewassen en krijgen op ten duur scheuren met alle gevolgen van dien.

 

 

Waarom kiezen voor ballast als je ballastvrij kan?

In Nederland is het ballastvrij monteren met het Jual systeem in opmars. Niet alleen omdat het bovenstaande problemen oplost, maar ook omdat het de oorspronkelijke dak-functionaliteiten waardeert. Door zonder ballast te werken kan water weer makkelijk afgevoerd worden. Een paar andere voordelen van ballastvrij monteren:

  • Stormzekerheid door mechanische bevestiging
  • 100% waterdicht door precies dezelfde dakbedekking
  • Extreem hoge trek, druk en stuwkracht

 

 Voor wat voor type daken is Jual Solar geschikt?

Voor ieder type dakconstructie

De Jual Solar montagesystemen zijn geschikt voor stalen, houten en betonnen dakconstructies.

Geïsoleerde & niet geïsoleerd

We hebben bevestigingsmateriaal voor zowel geïsoleerde (warme) daken als voor ongeisoleerde (koude) daken.

EPDM, PVC & Bitumen

Om het montagesysteem weer 100% waterdicht achter te laten, hebben we dakconsoles met alle soorte EPDM, PVC en bitumen. Per project wordt gekeken naar de bestaande dakbedekking en op basis daarvan worden de console in de fabriek geproduceerd.

Staal, beton & hout
Warm & koud
Dakbedekking

Advies door productspecialist

Bent u nieuwsgierig of Jual ook dé oplossing is bij uw project? Onze productspecialisten denken graag met u mee. We zijn te bereiken via 058 – 288 47 39 of stuur een e-mail.