Blogs

PV-panelen op bitumen dak (lichte dakconstructie)

Als installateur, architect of adviseur heb je v ast projecten waarbij het dak constructief ‘te licht’ is om ballast te dragen. Vanuit kostenbesparing zijn er in het verleden namelijk veel gebouwen opgeleverd met lichte dakconstructies. Ook de IJzershop in Leeuwarden heeft zo’n dak. Bovendien was het plaatsen van pv-panelen op bitumen dak met isolatie niet verstandig.

pv-panelen op bitumen dak met isolatie - Jual Solar ballastvrij montagesysteem

PV-panelen op bitumen dak

Het ijzeren dakconstructie van de IJzershop heeft een isolatielaag. Door de neerwaartse druk van het gewicht van ballast, in combinatie met thermische- en windinvloed, is het risico op beschadiging van het bitumen dakbedekking groot. Om zekerheid te geven dat het dak onbeschadigd blijft, heeft installatiebedrijf Firma Feenstra ons ballastvrije montagesysteem gebruikt. Hierbij is de dakconsole door middel van een kantelanker gefixeerd aan de stalen dakconstructie.

JualSolar ballastvrij ballastvrij montagesysteem montagemateriaal voor plat bitumen dak JualSolar ballastvrij montagesysteem montagemateriaal voor plat bitumen dak JualSolar ballastvrij balalstvrij montagemateriaal voor plat bitumen dak

Bestand tegen de zwaarste stormen

Door de fixatie kan Firma Veenstra bovendien garantie geven bij de zwaarste stormen. Door gebruik te maken van de stevigheid van de dakconstructie zijn de zonnepanelen bestand tegen 3x hogere trek-, stuw- en drukkrachten dan benodigd.

 

100% waterdicht

Om onze dakconsoles te kunnen fixeren, gaat het montagesyteem door het dak. Daarbij kunnen we garantie geven dat het dak waterdicht blijft. Onze consoles voorzien we in de fabriek namelijk professioneel van exact dezelfde dakbedekking als op locatie. Onze oplossing is dus een maatwerk-oplossing.

Oost-west opstelling

Bij de IJzershop zijn in totaal 94 zonnepanelen in oost-west opstelling op het platte dak gelegd.

 

 

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor pv, zonnecollectoren en warmtepompen? Onze specialisten staan u graag te woord via 058 – 288 47 39 of info@technea.nl