Blogs

Zonnepanelen monteren op schuin bitumen dak

Zonnepanelen monteren op schuin bitumen dak? Het is dan geen slimme keuze om ballast te gebruiken om het frame op zijn plek te houden. Door windbelasting en de thermische werking zal het zonnepanelen-frame toch gaan schuiven waardoor de bitumen dakbedekking scheurt. De kans op lekkage is dan ook reëel. Daarom is bij het project ‘Stadskantoor Culemborg’ gebruik gemaakt van het ballastvrije bevestigingsmateriaal van Jual Solar.

 

Zonnepanelen monteren op schuin bitumen dak

Om waterdicht te kunnen garanderen, produceert Jual Solar de dakconsoles op maat. Ieder bevestigingsmateriaal wordt daarbij voorzien van dezelfde dakbedekking als op het dak ligt. Zo kan de dakdekker garantie geven op het geheel.

Bij het systemen van Jual is geen ballast nodig omdat het montagesysteem mechanisch wordt verankerd aan het dak. De bevestigingsmethode verschilt per type dak (warm of oud). Bij dit project zijn er M12 kantelankers gebruikt. De draadeinden zijn daarbij verstevigd vanwege de 18cm dikke isolatielaag. Het bevestigingsmateriaal buigt daardoor niet door als de last hoog wordt.

 

240 pv-panelen op schuin bitumen dak

Om een mooie opbrengstspreiding te realiseren, is er gekozen voor meerdere oriëntaties. Zo liggen er 168 panelen in zuid-oriëntatie en nog eens 72 stuks aan de westzijde.

 

Video over montagewijze Jual Solar systemen

&

Interesse in Jual Solar

Heeft u behoefte aan advies? Onze productspecialisten staan u graag te woord.

 

Client
Installateur Innodak