Blogs

Zonnepanelen op gebogen cannelure dak

Sporthal de Bloemerd wilde de energierekening verlagen. Het plaatsen van zonnepanelen op het gebogen cannelure dak was echter niet mogelijk op de ‘normale’ manier. De dakconstructie is  namelijk te licht voor het extra gewicht van ballast en er is bovendien sprake van een zachte isolatielaag.

 

Zachte isolatielaag

Bij een dak met een zachte isolatielaag is het risico van ballast nog groter. Door het gewicht drukt de isolatielaag is en kunnen er waterzakken ontstaan. Bovendien is de combinatie van neerwaartse druk en thermische- en windbelasting funest voor een pvc dakbedekking. Door de verschuiving kunnen scheuren in de dakbedekking ontstaan met lekkages als resultaat. Mede om deze reden heeft Installatiebedrijf Freek van Os gekozen voor ons ballastvrije montagesysteem.

Zonnepanelen op gebogen rond dak Jual Solar ballastvrij montageysteem op gebogen dak met isolatie

Stormvast

Met name bij gebogen daken is de kans op lopende systemen groot. Freek van Os wilde de opdrachtgever de garantie geven dat er geen stormschade zou ontstaan. Daarom is er gebruik gemaakt van kantelankers die achter de stalen constructie haken.

Dak waterdicht opgeleverd

Om het dak weer waterdicht op te leveren, voorzien wij onze dakconsoles van exact dezelfde dakbedekking als op locatie. Dit proces gebeurt professioneel in de fabriek waardoor we garantie kunnen geven op waterdichtheid.

“Interesse in onze ballastvrije montagesystemen? We vertellen u er graag meer over via 058 – 288 47 39 of info@technea.nl

Client
Installatiebedrijf Freek van Os