Blogs

Zonnepanelen schuin bitumen dak mogelijk?

Dat het installeren van zonnepanelen schuin bitumen dak mogelijk is, bewijst het project ‘Zwembad Lentebad’. Installatiebedrijf Pola Installatietechniek stond voor de uitdaging om zonnepanelen op het dak te leggen zonder gebruik te maken van ballast. Zo kwam het installatiebedrijf terecht bij Jual Solar.

zonnepanelen schuin bitumen dak

Zonnepanelen schuin bitumen dak

Bij het bevestigingsmateriaal van Jual Solar hoeft u geen ballast te gebruiken omdat het systeem werkt met mechanische bevestiging. Daarbij worden gaten geboord in het dak om vervolgens het bevestigingsmateriaal aan te brengen. Bij dit project zijn daarvoor tuimelankers gebruikt. Voor dit project zijn deze gegalvaniseerd omdat het bij zwembaden niet is toegestaan om standaard rvs-onderdelen te gebruiken. Dit omdat het chloor het materiaal dan aantast.

 

Dak weer waterdicht maken

Omdat bij het installeren gaten in het dak worden geboord, moet het dak weer waterdicht worden opgeleverd. Jual maakt daarom op basis van de dakeigenschappen (bitumen, pvc of epdm) de dakconsole op maat. Iedere console wordt daarbij voorzien van een dakbedekkingsplaat van hetzelfde materiaal als dat op het dak is gebruikt. Na de mechanische bevestiging en plaatsing van de dakconsole, wordt het via verlijming, plakken of branden weer waterdicht afgeleverd.

 

Waarom gekozen voor een ballastvrij systeem?

Bij dit project was het dak niet berekend op extra ballast. Daarnaast is de kans op lekkage groot bij het gebruik van ballast op een schuin bitumen dak. Door de windbelasting en thermische werking gaat het zonnepanelenframe toch schuiven. Hierdoor ontstaan scheuren in de dakbedekking wat weer lekkages oplevert

 

Over het bevestigingsmateriaal van Jual Solar

  • Geschikt voor ge├»soleerd en ongeisoleerde daken
  • Geschikt voor houten, betonnen en stalen constructies
  • Geschikt voor dakbedekking als EPDM, PVC en bitumen
  • 100% waterdicht en stormzeker
  • Zonder ballast werken garandeert behoud dakfunctionaliteiten

 

 

Interesse in Jual?

Neem dan via het contactformulier contact op of bel naar 058 – 288 47 39

Client
Pola Installatietechniek